Kiadó Körös-parti nyaralók, apartmanok, szállások

Szoba (db) max:
Férőhely (db) max:
Ár/fő/ éj (Ft) max:
SZÉP-Kártya K&H MKB NemOTP

Foglalás
Rácz Anita
+36-70-528-3920
info@korosnyaralok.hu

Foglalás, fizetés

1. Mi a foglalás menete?

Telefonon vagy e-mailben történő egyeztetést követően e-mailben küldünk egy árkalkulációt, valamint megküldjük a foglaló rendezéséhez szükséges bankszámlaszámot illetve igény esetén a SZÉP kártya elfogadóhely adatait. A foglalás a foglaló beérkeztét követően kiküldött visszaigazolással válik véglegessé.

2. Szükséges-e fizetni foglalót?

A foglalási szándék megerősítéséhez minden esetben foglaló utalása szükséges (ez alól az aznapi érkezéssel történő foglalás kivételt képez). A fizetési határidő 3 naptári nap.

Lemondás esetén a foglalót nem áll módunkban visszatéríteni sem részben, sem egészben. Ez alól az esetleges vis maior helyzetek jelentenek kivételt (pl. a koronavírus járvány időszaka alatt érvényben lévő, nyaralást érintő kijárási korlátozás/tilalom). További részletek a Házirend > Lemondási feltételek menüpont alatt érhetőek el.

3. Elfogadnak SZÉP kártyát? Milyen módon lehet vele fizetni?

Egyes nyaralóinkban elfogadunk Széchenyi Pihenő kártyát. Minden nyaraló részletes leírásában feltüntetésre került, hogy van-e lehetőség SZÉP kártyás fizetésre, illetve, hogy mely bankokkal (OTP, MKB és/vagy K&H) szerződött a szálláshely.

Amennyiben Vendégünk SZÉP kártyával kívánja a foglalót rendezni, abban az esetben a kártyáról szükséges a foglalót utalnia. Ennek a módjáról a kártyát kibocsátó bankjuknál érdemes tájékozódni, hiszen a kártyáról való utalás módja bankonként változó.

4. Egy éjre is van lehetőség foglalni?

Nyaralóink többségében szezontól függően sajnos csak legalább 2 éjszakás foglalásra van mód, a minimum foglalhatóság minden szálláshelynél feltüntetésre került.

5. Házi állatot lehet hozni?

Nyaralóink egy részében házi kedvencüket is szívesen látjuk saját felelősségre, felár ellenében. A nyaraló részletes leírásánál feltüntetésre került, hogy a szálláshely állatbarát-e.

6. Egy-két éjre van-e lehetőség vendéget fogadni a nyaralóban?

Amennyiben a nyaraló kapacitása megengedi, úgy van lehetőség vendéget fogadni, utánuk a nyaraló árszabásának megfelelően szükséges szállásdíjat fizetni.

7. Szabad-e a nyaralóban összejövetelt, ünneplést tartani?

Születésnapi megemlékezésre, ünneplésre a legtöbb nyaralóban lehetőség van, amennyiben a Vendégek betartják a házszabályt, anyagi felelősséget vállalnak az esetlegesen keletkező károkért, valamint betartják a nyaraló közigazgatási területére vonatkozó környezeti zajkeltésre vonatkozó országos és helyi jogszabályokat, megteremtve ezzel a közösségi együttélés alapvető feltételeit. Amennyiben vendégeink legény- vagy lánybúcsú helyszínét keresik, úgy kérjük, ezt előre szíveskedjenek jelezni, mert néhány nyaraló kifejezetten nem alkalmas ilyen jellegű ünneplések megtartására.


Nyaraló elfoglalása

1. Hány órakor lehet elfoglalni a nyaralót?

A nyaralók többségét 14 órától lehet elfoglalni, a távozás napján pedig délelőtt 10 óráig állnak rendelkezésre. Az e-mailben kiküldött árkalkulációban minden nyaraló esetében feltüntetésre kerül az érkezés valamint távozás pontos időpontja.

2. Lehet-e korábban érkezni/később távozni?

A szabad kapacitások függvényében lehetőség van térítés ellenében tartózkodás-hosszabbításra. Kérjük, közvetlenül érkezését megelőzően érdeklődjön arról, hogy adott foglalásnál van-e a korábbi érkezésre/későbbi távozásra lehetőség.


Holtágak

1. Melyik holtághoz tartozik a nyaraló?

  • A Siratói, Kenderföldi üdülősoron található nyaralók a Siratói holtághoz tartoznak (Békésszentandrás).

  • A két harangzugi nyaraló és a mesterszállási nyaraló a Harangzugi holtág partján helyezkedik el (Öcsöd).

  • A Csengedi nyaraló a Csengedi/Nagyéri holtágnál (Kunszentmárton), míg a Nagyfoki nyaralók a Nagyfoki holtágnál (Szarvas) találhatók.

  • A Bónom-zugi pihenőház a Bónom-zugi holtágnál, Szarvas felől megközelítve a Gyomaendrőd – Mezőtúr közúti hídnál balra helyezkedik el.

  • Minden más nyaraló a Kákafoki holtághoz tartozik, amely összeköti Szarvast Békésszentandrással, és teljes hosszában (kb. 29 km) behajózható.

2. Lehet-e a Holt-Körösben fürdeni?

A Holt-Körös élővíz, azonban mivel holtág, nincsen sodrása, melyet a horgászok, fürdőzők előszeretettel használnak ki. A holtágtól függően a víz mélysége a parton kb. 1-1,5 méter, mely fokozatosan mélyül kb. 3-3,5 méterig. Az alján kagylók lehetnek, így a kisgyerekeknek ajánlott gumiszandált biztosítani.


Horgászat a Holt-Körösben

1. A Holt-Körösben történő horgászathoz milyen engedély vagy jegy szükséges?

Horgászásra előzetesen kiváltott állami horgászengedéllyel, valamint érkezéskor horgászboltban kiváltott napi- vagy hetijeggyel van lehetőség. A honlapunkon a „horgászat” menüpont alatt elérhető a helyi árusítóhelyek listája.

2. Hogyan lehet állami horgászengedély nélkül területi jegyet váltani?

Állami engedély nélkül nem lehet területi horgászjegyet váltani. Lehetőség van turista állami horgászjegy váltására azoknak, akik nem rendelkeznek normál magyar állami horgászengedéllyel. Ezt interneten keresztül lehet megvásárolni, amit ezután ki szükséges nyomtatni, és magukkal hozni a területi jegy vásárlásakor. További információkkal a NÉBIH honlapja szolgálhat.

3. Milyen halakat lehet fogni a Holt-Körösben?

  • A Kákafoki-holtágban (Békésszentandrás, Szarvas) fogható halfajták: ponty, amúr, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, busa, sügér, törpeharcsa, domolykó, naphal.

  • A Siratói-holtágban (Békésszentandrás) fogható halfajták: ponty, amúr, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, sügér, törpeharcsa.

  • A Harangzugi holtágban (Öcsöd) fogható halfajták: ponty, amúr, csuka, harcsa, keszeg, kárász, sügér, törpeharcsa.

  • A Nagyfoki holtágban fogható halfajták: ponty, keszeg, kárász, amur, csuka, süllő, harcsa, balin, törpeharcsa.

  • A Csengedi (Nagyéri) holtágban (Kunszentmárton) fogható halfajták: ponty, süllő, harcsa, amúr, keszeg, kárász, küsz, busa.


Vásárlás, kikapcsolódás

1. Milyen vásárlási lehetőségek vannak a környéken?

Békésszentandrás központjában ABC, posta, gyógyszertár található. Szarvason Tesco, Coop, Lidl, Spar állnak a vásárlók rendelkezésére, ezen üzletek a 44-es főút mentén találhatók.

2. Milyen éttermek vannak Szarvas környékén?

Békésszentandráson a Csücsök Csárda várja vendégeit, ahol a nyaralókhoz való kiszállítást is vállalnak. Szarvason két önkiszolgáló étterem található: a Korona étterem, valamint a City Grill ízletes és olcsó fogásokkal várja a vendégeket. Az olaszos ételeket kedvelőknek ajánljuk a Mi & Ti és a Dolce Vita Pizzériát, a házi fogásokat valamint napi menüket kedvelőknek pedig a Turul Vendéglőt. Az Újvárosi bisztró, Mokka étterem, illetve a Halászcsárda Vendéglő színvonalas, magasabb árfekvésű éttermek.

3. Milyen látnivalók vannak Szarvas környékén?

Szarvason számos látnivaló közül választhatnak a kikapcsolódni vágyók. A központban fedett termálfürdő és uszoda található, mely rossz idő esetén kiváló program lehetőséget biztosít. A város szélén található a híres Pepi-kert (arborétum), valamint a Katalin 2 sétahajóval a holtág is bebarangolható. Az Arborétum mellett található a Mini Magyarország Makettpark, ahol Magyarország épített öröksége, nevezetes épületeinek, vasútjainak, hajóinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása látható. Szarvas további nevezetessége a Tessedik Sámuel Múzeum, valamint a Ruzicskay Alkotóház, illetve a Régi Magyarország közepe, melynek helyét emlékmű jelzi a Körös partján. Továbbá a Szarvasi Vízi Színház szinte a nyár minden estéjén változatos programmal kecsegtet.

4. Hol tudunk kenut bérelni?

Szarvason és Békésszentandráson is található kajak-kenu telep, ahol van lehetőség kenu bérlésére. További információ az alábbi linkeken elérhető:

5. Van lehetőség kerékpár bérlésére?

Kerékpár bérlésével kapcsolatban Dorogi Róbert tud tájékoztatást adni a következő telefonszámon: +36 30 163 8767, valamint a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban is lehetőség nyílik kerékpár bérlésére.

6. Van lehetőség SUP bérlésére?

SUP deszka kölcsönzésére a Boglár sétahajónál nyílik lehetősége kedves Vendégeinknek.

7. Van lehetőség lovaskocsikázásra?

Igen, Szarvason és Békésszentandráson van lovaskocsi túrákra lehetőség. Bejelentkezés az indulás előtt min. 24 órával a következő elérhetőségen lehetséges: + 36 30 416 9633, lovaskocsiszarvas@gmail.com


Egyéb

1. Mit jelent az, hogy nincsen vezetékes víz a nyaralóban?

Több üdülősoron az ivóvíz nem került bevezetésre a nyaralókba, itt a vízellátás fúrt kútról történik. Ez mosogatásra, fürdésre alkalmas, de fogyasztása nem ajánlott. A nyaraló részletes leírásánál feltüntetésre került, hogy vezetékes ivóvíz biztosított-e a szálláshelyen.

2. Van lehetőség sátrazásra?

Nyaralóinkban sátor állítására sajnos nincsen mód. A nyaraló kapacitását csak abban az esetben lehetséges túllépni, amennyiben a leírásban szerepel, hogy pótágyazható.


Foglalás:
Rácz Anita
+36-70-528-3920
E-mail

Kiadó vízparti nyaralók, apartmanok, szálláshelyek Békésszentandráson és Szarvason, a Holt-Körös partján
Kiadó Körös-parti nyaralók, Szarvas szállás, Békésszentandrás szállás

Adatvédelmi tájékoztató

Szállás érdeklődés

Üzenetére néhány órán belül, lehetőség szerint több szállás ajánlatot mellékelve, e-mailben válaszolunk.